"Случај Закинтос": Саслушана три сведока одбране

Суд на Закинтосу саслушао је у истрази три сведока које је предложила одбрана тројице Срба осумњичених за учешће у пребијању америчког туристе Бакари Хендерсона на том острву у јулу.

"Сведоци су из Србије и испитани су на наш предлог у оквиру истраге која је у току", рекла је за Танјуг један од бранилаца у том предмету адвокат Зора Добричанин Никодиновић.

Додала је да се очекују и даљи предлози одбране, али да се сада пре свега чека обдукциони налаз, као и да ускоро треба да буде окончан и превод свих списа на српски језик по налогу суда.

Поред адвоката из Београда, у одбрану у овом случају укључени су и двојица адвоката из Грчке.

Осумњиченима је након инцидента одређен притвор до почетка суђења, који по грчким законима може да траје до 18 месеци.

Још двојица српских држављана, која су такође осумњичени у овом случају, пуштени су да се бране са слободе.

Младићима се на терет ставља кривично дело саучесништво у убиству извршено у ноћи између 7. и 8. јула када је у тучи у клубу "Бар код" у месту Лаганас на смрт претучен амерички студент Бакари Хендерсон (23).

Истрага, која је у току, треба да утврди појединачни степен кривице и умешаности у ово дело сваког осумњиченог понаособ, што значи да би и квалификација дела у односу на сваког од њих могла да буде измењена до подизања оптужнице.

Како је најављено, суђење за ово дело онима који буду оптужени одвијаће се у грчком граду Партасу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво