Хоферова председничка кампања - "Желим да нам врате Аустрију"

Кандидат Слободарске партије Аустрије (ФПО) на председничким изборима Норберт Хофер званично је започео предизборну кампању, а на предизборном скупу позвао је владу да грађанима врати "њихову Аустрију".

Предизборна кампања кренула је из Велса, Горње Аустрије, са говорима Норберта Хофера и лидера ФПО Хајнц-Кристијана Штрахеа пред више од 5.000 присталица.

Хофер је оштро критиковао владу због политике имиграције, истакавши да та политика мора бити мешавина људскости и разума.

"Не можемо дозволити да већина миграната буду економске избеглице. Ако то допустимо то нема везе са хуманошћу, већ са глупошћу", поручио је Хофер.

Према његовим речима, председнички избори биће одлука о смеру којим ће се кретати Аустрија, наводећи да је влада у протекло време спровела потпуни преокрет у својој политици, а да ће, ако буде изабран, настојати да се тај "курс разума" настави.

Истовремено је Хофер оштро критиковао претеће одлагање избора због неисправних коверата за гласачке листиће.

"Хоћемо нашу Аустрију назад", поручио је Хофер указавши на бројне проблеме као што је нефункционишућа администрација.

"Како то да је могуће за понављање локалних избора у 2. округу, који се одржавају раније, заменити коверте, а за председничке изборе не?", упитао је Хофер поручивши да не треба нико да се нада да ће остати "без даха" само зато што ће се избори померити за пар недеља.

Штрахе је рекао да се ради о историјски значајним изборима како за ФПО, тако и Аустрију.

Поновио је свој став да на савезном нивоу постоји стратешко размишљање да се избори помере, и да ће ту одлуку саопштити министар унутрашњих послова Волфганг Соботка у понедељак.

Хоферов противкандидат Александер ван дер Белен одложио је званични почетак своје кампање због могућности да се избори, који су заказани за 2. октобар, одложе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара