Хрватски медији Пуповцу: Откуд Вулин?

Осим научне конференције коју је у Загребу отворио патријарх Вартоломеј, хрватским медијима је било занимљиво и присуство српског министра Александра Вулина, па су председника СНВ-а Милорада Пуповца упитали да то прокоментарише.

Наводећи да је Вулин хрватској јавности познат по изјавама о српско-хрватским односима, новинари су Пуповца питали да прокоментарише Вулинов долазак на конференцију "Новомученици: перспектива II" у Српској православној гимназији, на којој није било хрватских званичника.

Пуповац је одговорио да су присутни сви они који су осетили потребу да буду ту и они који желе да чују поруке васељенског патријарха.

"Уздам се и верујем да ће и представници власти у Хрватској имати прилику да га чују, не само кроз медије већ и у директном разговору", рекао је Пуповац.

Иначе, хрватски портали су Вулинов долазак прокоментарисали као неочекиван наводећи да је дошао "Вучићев министар за Хрватску".

Конференцији присуствује српски патријарх Иринеј, митрополит црногорско-приморски Амфилохије, саветник премијера Владимир Божовић и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се