Петров: Велика коалиција је реалност

Лидер Моста независних листа Божо Петров не искључује могућност формирања велике коалиције ХДЗ-а и СДП-а, истичући да је таква власт реална.

Петров је, у интервјуу за Јутарњи лист, рекао да је прерано говорити о томе ко ће формирати власт, те да Мосту фотеље нису примарни циљ, већ промене.

"Зато и не трошимо време на расправе о томе ко ће где да седи, нити смо спремни да размишљамо о нечем таквом док не видимо желе ли други да прихвате наше услове", навео је Петров.

О великој коалицији, каже, говоре битни људи који номинално нису у врху ХДЗ-а или СДП-а, али имају велики утицај, а као пример је навео некадашњег председника Стјепана Месића.

"Те две странке су ионако деценијама у прећутној коалицији када треба бранити своје интересе, па би можда било најпоштеније да падну све маске. Заједно су рушили владу, бирали уставне судије, зашто заједно не би радили и све друго?", запитао је Петров.

Петров, који је рекао да не би желео нестраначког премијера, каже да не би волео да то буду ни Андреј Пленковић, ни Зоран Милановић.

Милановић је, додао је, неприкладан због покушаја да превари Мост након прошлих избора, док са друге стране Пленковић није промениио основну структуру ХДЗ.

Преостали су, истиче, исти неспособни појединци од којих многи имају криминалне досијее чак и за кривична дела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара