Маровић остаје у притвору још два месеца

Други човек владајуће Демократске партије социјалиста Светозар Маровић остаје у притвору, пошто је Апелациони суд Црне Горе одбио као неосновану жалбу његовог адвоката Здравка Беговића на решење Вишег суда којим је окривљеном продужен притвор за два месеца.

Маровићу је продужен притвор због постојања опасности да ће, уколико се нађе на слободи, ометати поступак утицањем на сведоке, као и због тога што је у питању кривично дело које је посебно тешко, како због начина извршења, тако и због настале последице, а за које се по закону може изрећи казна затвора од 10 година.

"По налазу овог суда, првостепено решење је донето без битних повреда одредаба кривичног поступка и без повреде поступка, на коју се неосновано указује жалбом браниоца окривљеног, јер је првостепени Виши суд о свим одлучним чињеницама, у вези са притворским основима по којима је окривљеном Светозару Маровићу продужен притвор, дао јасне и довољне разлоге, који су међусобно сагласни и сагласни стању у списима предмета", саопштено је из Апелационог суда.

Чињенично стање у овој кривичноправној ствари је, како наводи суд, потпуно и правилно утврђено, јавља РТЦГ.

Маровић се терети да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја путем подстрекивања, које спада у кривична дела извршена на организован начин.

Бивши председник Државне Заједнице Србије и Црне Горе ухапшен је 17. децембра, а наредног дана одређен му је притвор у трајању од 30 дана, који је 15. јануара продужен за још два месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво