Ухапшен Фахрудин Радончић, Сипа у "Дневном авазу"

Сипа је, поступајући по налогу Тужилаштва БиХ, лишила слободе оснивача Савеза за бољу будућност БиХ и "Дневног аваза" Фахрудина Радончића. По наредби Суда БиХ врше се и претреси на неколико локација, а специјалци Сипе тренутно претресају просторије у згради "Дневног аваза". Сипа је саопштила да је то наставак оперативне акције "Лутка 2".

Ухапшени је под истрагом и осумњичен је за кривично дело ометања рада правосуђа.

Радончић је тренутно у просторијама Сипе, где се над њим врши криминалистичка обрада. Како се сазнаје из Сипе, Радончић је ухапшен на подручју Хаџића. Сипа је саопштила да је то наставак оперативне акције "Лутка 2".

Упоредо са лишењем слободе, по наредби Суда БиХ врше се претреси на неколико локација, а специјалци Сипе тренутно претресају просторије у згради Дневног аваза.

Изузети су одређени материјали и предмети, рачунари и техничка опрема који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Акција се проводи по налогу Тужилаштва Босне и Херцеговине. 

Ради заштите истраге, Тужилаштво БиХ и Сипа не могу да дају више информација за јавност.  

Сарајевски медији објавили су да је Сипа претресла  и Радончићев стан у Импортане центру, као и да су из "Авазовог" торња изнели документацију за коју се верује да може да послужи као доказни материјал.

Поводом хапшења председника Савеза за бољу будућност Босне и Херцеговине заказана је хитна седница руководства странке, након чега се медијима обратио потпредседник СББ-а БиХ Мирсад Ђонлагић који је хапшење Радончића назвао "крајње непримереном демонстрацијом силе". 

Раније су у акцији "Лутка 2" ухапшени Бакир Даутбашић, секретар Министарства сигурности БиХ, и Билсена Шахман, чланови странке Савеза за бољу будућност.

Даутбашић и Шахманова, како је саопштено, ухапшени су због ометања рада правосуђа у предмету против Насера Кељмендија.

Тужилац Божо Михајловић рекао је да је сведок Азра Сарић, у предмету који се води против Кељмендија за убиство Рамиза Делалића, изјавила да су Даутбашић и Шахманова на њу вршили притисак да у свом исказу не спомиње Фахрудина Радончића. 

Фахрудин Радончић је босанскохерцеговачки политичар и новинар, познат као оснивач листа Дневни аваз.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво