Подгорица, пресечен ланац трговине дрогом ка Србији

Службеници Одсека за борбу против дроге су, у сарадњи са полицијом Србије, спровели међународну полицијску акцију "Вирус", током које је пресечен ланац кријумчарења марихуане ка Србији и поднета кривична пријава против три лица из Црне Горе.

У саопштењу Управе полиције у Подгорици наводи се да је процесуирана и једна особа из Србије.

У полицијској акцији вођеној под називом "Вирус", у петак је у Подгорици на три локације извршен претрес станова и других просторија које користе Ђ. П. (58), Р. Ф. (35) и Р. Р. (39) из Подгорице, наводи се у саопштењу.

Претресом стана и других просторија које је користио Ђ. П. пронађена је пвц кесица у којој се налазила материја за коју се сумња да је дрога марихуана типа сканк тежине око четири грама, као и 14 комада муниције за пиштољ калибра, 65 милиметара.

У протеклом периоду, током спровођења акције, у Србији је заплењено више од 23 килограма марихуане и поднета је кривична пријава против једног држављанина Србије, због сумње да је такође учествовао у кријумчарењу ове дроге у Србију, навела је полиција.

Сумња се да су Ђ. П, Р. Ф. и Р. Р. сканк набављали из друге државе, те да су га потом преко територије Црне Горе кријумчарили у Србију, да би га тамо продавали.

Кривична пријава против Ђ. П, Р. Ф. и Р. Р. је, сходно налогу тужиоца, надлежном тужилаштву поднета у редовном поступку, због сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Одузета муниција упућена је у Форензички центар ради вештачења, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво