Туча због мисе за Павелића

Испред загребачке базилике Срца Исусовог дошло је до физичког обрачуна припадника Иницијативе против фашизма, који су демонстрирали због најављене мисе за усташког поглавника Анту Павелића, и групе профашиста.

Према речима Марка Милошевића из Радничког фронта, који је један од органзатора протеста, уочи почетка мисе дошло је до физичког сукоба групе антифашиста и профашиста.

"На неколико стотина метара одавде напала нас је група од 10-15 фашиста и покушала доћи до слабијих делова наше поворке. Измењени су и ударци, а гађали су нас металним кантама за смеће. Нису очекивали организован отпор и након размене удараца повукли су се главом без обзира", рекао је Милошевић, преноси Н1.

Према речима Милошевића, елементи фашизма нису нестали и чак би се могло рећи да је 2015. показала да су само још јачи.

"Доласком нове владе у неким стварима можемо бити сигурни да ће се овај тренд само наставити", казао је Милошевић.

У базилици Срца Исусовог већ годинама се одржава миса за усташког поглавника, а тек у последњих неколико година грађани су почели реаговати демонстрацијама против рехабилитације Павелићевог лика и дела и продаје календара и осталих производа с усташком инсигнијом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво