Ђукановић покренуо питање поверења влади

Црногорски премијер Мило Ђукановић иницирао покретање питања поверења влади у црногорском парламенту.

Ђукановић је после седнице владе новинарима рекао да је влада прихватила његову иницијативу и додао да ће захтев бити прослеђен Скупштини на разматрање.

Скупштина би о том предлогу требало да се изјасни најкасније у наредних 15 дана, додао је Ђукановић.

"Не бих томе давао неки сензационлани значај. То сматрам чином одговорности. У сусрет позивнице за НАТО отворена су питања да ли ова влада има политичку подршку у парламенту. Сачекали смо да обавимо посао за који смо проценили да је у најбољем национланом интересу Црне Горе. Он је обављен и сада треба проверити тему која интригира укупну црногорску јавност", казо је Ђукановић.

Ђукановићев дугогодишњи партнер у влади Социјалдемократска партија за сада се није изаснила о иницијативи премијера.

Министар унутрашњих послова из редова СДП-а Рашко Коњевић новинарима после седнице владе није могао да кажи какав ће бити став његове партије.

Коњевић је казао да је СДП спремна да буде и део опозиције.

"Уколико би Демократска партија социјалиста сада нашла другу партију за већинску власт, то би значило прекрајање политичке воље и аутоматско расписивање избора", додао је Коњевић.

СДП је раније у више наврата саопштила да је актуелна влада "техничка" и да је партија Ранка Кривокапића заједно с ДПС-ом у извршној власти само због позивнице у НАТО која је добијена почетком децембра.

СДП није покретала питање поверења влади у парламенту и судбина Ђукановићеве иницијативе у скупштини би могла бити у рукама опозиционе Позитивне Црне Горе.

Оставку Ђукановића тражи опозиција која захтева прелазну владу која би припремила "фер и слободне" изборе.

Парламентарни избори у Црној Гори предвиђени су за наредну годину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво