Пуповац: Милановић ми није нудио функцију

Потпредседник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац оповргао је медијске наводе према којима је са челником Социјалдемократске партије Хрватске Зораном Милановићем договорио место потпредседника нове владе.

Миорад Пуповац је рекао да то није тачно и истовремено поручио како ту функцију не би прихватио чак и да му је била понуђена, пренео је Индекс.

"Нити ми је Милановић то нудио, нити смо о томе разговарали. Чак и да ми је та функција била понуђена, не бих је прихватио, јер имам друге преференције и обавезе у Сабору и на факултету на којем радим", рекао је Пуповац Хрватском радију.

Навео је и како је СДСС-у прихватљива Милановићева понуда челнику Моста Божи Петрову да буде председник Сабора.

"Као вођа платформе Мост, Петров позива на национално јединство, а дужност председника Сабора је, уз председницу Републике, идеална за гарантовање јединства", објаснио је Пуповац.

Међутим, није наклоњен идеји о нестраначкој стручној влади, јер сматра да би она довела до "даљег развлашћивања политике" и смањила утицај грађана на политичко одлучивање кроз изабране представнике.

Поводом изјава члана СДСС Мирка Рашковића који тврди да га из те странке притискају да подржи Милановића као мандатара за састављање нове владе, Пуповац је поновио да притиска из СДСС није било те да та странка не прети никоме.

Поновио је и да је Рашковић последњих дана одбијао комуникацију са својом странком те да је виђан у разговорима с људима из једне велике странке.

Потврдио је да ће се наредних дана састати Извршни одбор СДСС и разговарати о Рашковићевим поступцима, а очекује да ће и сам Рашковић објаснити зашто је одлучио да делује противно одлукама страначких тела у доношењу којих је и сам учествовао.

На питање да ли ће Рашковић бити искључен из странке није одговорио, а рекао је да ће, након Извршног одбора, о Рашковићевој судбини у странци одлучивати Председништво СДСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара