Румунија, број жртава пожара порастао на 45

Најновији биланс погинулих због пожара у ноћном клубу у Букурешту порастао је на 45, након што је повредама подлегао и бубњар бенда који је наступао на бини у тренутку избијања пожара.

Претходно је објављено да су још три повређена подлегла задобијеним опекотинама, саопштили су директори румунских престоничких болница.

Број жртава у ноћном клубу "Колектив" после стампеда 30. октобра повећан је пошто је синоћ преминуо пацијент у Болници за опекотине у Букурешту и још двоје јутрос у делу болнице "Флореаска" за пластичну и реконструктивну хирургију, јавила је румунска новинска агенција Ађер прес.

У међувремену је 18 људи пребачено у иностранство на лечење – осам у Белгију, осам у Холандију и два у Аустрију, а још двоје ће бити данас пребачено у Велику Британију и Мађарску, саопштило је Министарство одбране, преноси АФП.

Румунски лекари су навели да је око 100 младих повређених и даље у престоничким болницама, међу њима је 44 у критичном стању.

Више престоничких болница су пријавиле смрт пацијената после пожара 30. октобра у Букурешту, у подрумском ноћном клубу "Колектив" током концерта рок групе када је искра пиротехничког средства запалила декор.

Трагедија је покренула масовне протесте против владе и критике многих због непоштовања сигурносних стандарда у ноћном клубу, као примера ширег проблема Румуније са корупцијом.

Премијер Виктор Понта, који је био под притиском недељама од када је почело суђење за корупцију, у среду, 4. новембра, поднео је оставку.

Прелиминарна истрага указује на бројна кршења правила безбедности у том ноћном клубу, укључујући недостатак излаза за ванредне ситуације и чињенице да је запаљиви материјал коришћен за звучну изолацију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара