Читај ми!

Орбан: Мигрантски талас прети европском идентитету

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да мигрантски талас прети европском идентитету и заложио се за његово заустављање.

"Миграције изнова пишу историју ових крајева, а нове су стотине хиљада људи друге културе опет пред нашим границама. Ако тај мигрантски талас не зауставимо, неће више бити онакве Европе за коју смо се борили", рекао је мађарски премијер у петак у Лендави у Словенији на свечаности поводом 40. годишњице оснивања организације мађарске мањине у том делу земље.

По речима Орбана, пред европским политичарима су сада тешке одлуке. "За њих ћемо одговарати и нашим бирачима, али и нашим потомцима, зато не смемо бити неодлучни, ни на речима ни на делу", казао је премијер Орбан, наводи Хина.

Мађарски премијер се у Лендави срео са својим словеначким колегом Миром Цераром.

Орбан је додао да су сваки Мађар, сваки Словенац и сваки држављанин Европе одговорни за читаву Европу, рекавши да је његова земља спремна да помогне Словенији која је суочена с великим таласом миграната.

"Желимо сами да одлучујемо о својој судбини. Научили смо како треба живети и како искористити слободу за коју смо се изборили", рекао је Орбан, додајући да од народа зависи хоће ли се препустити судбини и бити пасивни предмет историје или ће сам бринути за своју будућност.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се