Читај ми!

ЦПЦ против митрополита Амфилохија

Непризната Црногорска православна црква позвала је тужилаштво да “правду штити” процесуирањем представника Српске православне цркве у Црној Гори и “њеног вође” митрополита Амфилохија, а због последњих протеста опозиционог Демократског фронта који су завршени насиљем.

Митрополит непризнате ЦПЦ Михаило је у саопштењу навео да државни органи припремају тужбе против "починилаца вандалског напада на уставни поредак", али и оценио да "сви њихови поступци и радње нису целовити и достатни, ако се лоцирају само на извршиоце криминогених и деструктивних радњи са рушилачких протеста у Подгорици".

"Последњи догађаји у Подгорици потврђују да девастатор неће стати у својој мисији", навео је Михаило и додао да Амфилохијев "досадашњи и будући ангажман и акредитација у Црној Гори нема црквени, духовни и православно-хришћански карактер".

Митрополит Амфилохије подржао је протесте ДФ-а против власти који су завршени нередима и том приликом поновио анти-ЕУ и анти-НАТО ставове.

Митрополит канонски непризнате ЦПЦ, Михаило, означио је Амфилохија као "духовног вођу" антицрногорског покрета који "урушава, предано, грађанско биће и карактер Црне Горе".

Михаило је Амфилохија и СПЦ окарактерисао и као "државу у држави", "уздигнутог до неприкосновеног антицрногорског вође који организује и покреће идеолошки, политички, практично, а не само вербално, бројне активности против свега што је црногорско и легитимно".

"У томе нарочито долазе до изражаја Амфилохијеви иступи и акције против еманципаторских, духовних и свеукупних државних и друштвених праваца развоја црногорског друштва у целини", закључио је митрополит ЦПЦ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара