Милановић у Бриселу неће преузимати обавезе за Хрватску

Хрватски премијер Зоран Милановић назвао је неозбиљним и потпуно нереалним нацрт документа припремљеног за сутрашњи састанак земаља ЕУ о избегличкој кризи и рекао да неће преузимати никакве обавезе за Хрватску.

Зоран Милановић је у Јастребарском новинарима потврдио да је видео нацрт документа, по којем државе на "балканској рути" више не би смеле без договора са суседима допремати избеглице и мигранте на суседне границе, но уверен је да се такав документ неће прихватити.

Хрватски премијер од ЕУ очекује да проблем реши тамо где је и настао, на граници између Турске и Грчке, пренела је Хина.

"Све ово друго је губљење времена", казао је Милановић и оценио да је заустављање избегличког таласа на грчко-турској граници једино реално решење.

Премијер Милановић је нагласио да сутра у Бриселу неће преузимати никакве обвезе за Хрватску и поновио да Хрватска неће постати хот спот.

"Постоји идеја да се људи када једном уђу не шаљу даље. То је немогуће. Ко год је то написао, уопште не разуме како ствари функционишу, пробудио се из вишемесечног сна. Никаквих обавеза за Хрватску сутра у Бриселу неће бити, ни једне једине. И кад бисмо о томе размишљали, вероватно бисмо сазвали Сабор, али ништа од тога", рекао је Милановић.

Поновио је да улазак избеглица у Грчку треба спречити на начин на који то чини Шпанија, активним вишесмерним приступом и обалном стражом.

"Ево, ако треба ми ћемо послати брод-два у грчко-турске воде, а други могу и више од нас, па да видимо како се то за месец-два може решити без насиља и без утапања. Неком очито одговара да ово овако траје", оценио је Милановић.

Додао је да ће Хрватска наставити да с избеглицама поступа као и до сада што, како сматра, ни на који начин не оптерећује живот хрватских грађана.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво