Читај ми!

Аустријска граница, избеглице пробиле ограде

Избеглице су поново пробиле ограде на аустријско-словеначкој граници, због чега су чувари реда привремено одустали од регистрације.

Полиција наводи да пробијање ограда од стране хиљада људи, може да се спречи само масивном применом мера принуде. Примена насиља у последњој ситуацији није, међутим, била могућа јер је међу избеглицама било више жена и деце, па би повреде биле извесне.

Портпарол полиције Лео Јозефус подсећа да постоји обавеза регистрације, али да под актуелним околностима то није могуће.

Од петка ујутру до послеподнева у Аустрију је прешло до 7.000 избеглица, а као и протеклих дана, око 1.500 је пробило ограде испред центра за регистрацију на прелазу Шпилфелд.

Избеглице су желеле брже да крену ка Немачкој и узимале су такси возила као превоз. Међутим и више стотина кренуло је пешице пут Немачке, јер верују да је циљ удаљен свега још пар стотина километара, наводи се у саопштењу.

Обустављен је и железнички саобраћај између Шентиља и Шпилфелда због избеглица које се крећу дуж пруге.

Према писању аустријске штампе, многи таксисти користе ситуацију у којој се налазе избеглице.

"Ја сам последњи такси и због тога вожња кошта 800 евра", рекао је један бечки таксиста групи избеглица, преноси дневник Курир.

У колонама су таксисти из Беча дошли на прелаз Шпилфелд, како би направили посао,
а често државни организовани превоз бива обустављен.

Док је полиција имала све под контролом на прелазима ка Мађарској, на граници ка Словенији владало је хаотично стање.

Међу избеглицама због спорог деловања долази до немира и нестрпљивости.

У самом месту Шпилфед, такође, расположење међу становништвом није најбоље. Становници говоре, како преноси штампа, о потреби наоружавања и критикују полицију да не чини ништа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво