Читај ми!

Протест у Подгорици одобрен, инциденти могући

Протест опозиционог Демократског фронта, најављен за сутра увече у Подгорици, одобрен је, упркос сазнањима полиције да би током скупа могло да дође до инцидената. Протест ће почети у 19 сати на Тргу Републике и може трајати најкасније до неђеље у шест сати ујутру, наводи РТЦГ.

Начелник Центра за безбедност Подгорице Јовица Речевић рекао је да у полицији располажу сазнањима да је могуће да дође до инцидената на сутрашњим протестима које организује Демократски фронт.

"Полиција поступа по тим сазнањима и проверава информације до којих је дошла, и свакако да ћемо их озбиљно узети у разматрање када буде спреман коначан план обезбеђења скупа", рекао је Речевић, гостујући у Дневнику РТЦГ.

Речевић је додао да је ДФ на време доставио захтев за одржавање скупа и да је Центар безбедности Подгорица, имајући у виду право на демократско окупљање, одлучио да дозволи одржавање протеста.

И министар унутрашњих послова Рашко Коњевић је, гостујући у емисији
"Оквир" РТЦГ, потврдио оперативна сазнања Управе полиције, али их није детаљније коментарисао.

Уочи протеста, председник Црне Горе Филип Вујановић, позвао је организаторе да се потруде да њихово окупљање протекне мирно, без угрожавања уставног поретка земље.

Вујановић је истакао да протести не смеју да угрозе јавни ред и мир, као ни слободу и право других грађана и додао да као начин за превазилажење разлика на политичкој сцени види дијалог.

Поновио је да Црна Гора иде јасним путем развоја, интеграција и да има историјску шансу да у децембру ове године добије позив за чланство у НАТО савезу који ће, сматра, бити снажан допринос безбедности земље и омогућити бољи стандард грађана.

Вујановић је закључио да је у интересу Црне Горе да одржи изборе и обезбеди функционисање власти која ће уживати подршку свих.

Део црногорске опозиције, окупљене око Демократског фронта, који протестује већ 20 дана, дао је влади Црне Горе рок до суботе да поднесе оставку, претећи даљим окупљањима.

Премијер Мило Ђукановић саопштио је да је влада, на основу озбиљног разматрања, одбацила захтев дела опозиције да поднесе оставку, сматрајући да има пун легитимитет да настави са радом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво