Читај ми!

Хрватски "мигови" пресрели путнички "боинг"

Два "мига" хрватске војске пресрела путнички "боинг" на линији из Бејрута, јер посада није одговарала на позиве контроле лета.

Након што је успостављена радио-веза са "боингом 737", хрватским пилотима који су деловали по унапред прописаној процедури и наређењу, издата је наредба за повратак, а путнички авион је наставио лет према плану, преноси Танјуг.

У саопштењу Министарства одбране Хрватске (МОРХ) каже се да са "боингом 737" у власништву италијанске компаније "Меридијана", који је летео на релацији Бејрут–Трст, ни хрватска ни италијанска контрола лета нису могле да успоставе везу.

Због тога је надређена НАТО команда у Шпанији подигла приправност НАТО снага из састава оружаних снага Хрватске, наредила дежурном борбеном двојцу из састава 91. ваздухопловне базе Хрватског ратног ваздухопловства и противваздушне одбране (ХРЗ и ПЗО) приправност за полетање.

МОРХ је саопштио да су хрватске снаге успешно извеле задатак, што је демонстрирано брзим преносом података и наређења између оперативних центара земаља НАТО чланица и брзом реакцијом дежурног борбеног двојца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара