Читај ми!

Милановић: Влада избегличку кризу држи под контролом

Хрватски премијер Зоран Милановић изјавио је да влада држи под контролом избегличку кризу, без обзира на спорији прихват избеглица у Словенији и Аустрији и поручио да његова влада чини све како криза не би утицала на живот грађана, пренела је Хина.

"Чинимо и чинићемо све да наши људи буду мирни, сигурни, да им ово чак ни не утиче на дневну рутину, а камоли нешто горе од тога. За сада је тако и остаће тако", рекао је премијер новинарима у Сабору, преноси Танјуг.

Он је одбио тумачење како је очигледно да избегличка криза ескалира и да ће део људи бити задржан у Хрватској.

"Очигледно је да пуно људи и даље сваки дан из Турске прелази у Грчку, очигледно је да је Грчка чланица ЕУ и Шенгена која не функционише никако, очигледно је да људи долазе са грчких острва на грчко копно, очигледно је да са грчког копна прелазе у Македонију, очигледно је да без икаквог надзора путују кроз Србију долином Мораве, да им се то наплаћује и очигледно је да онда крећу на запад и улазе у Хрватску", рекао је Милановић.

Он је додао да је "очигледно" да је јуче задржано 5.000 до 6.000 људи "на другој страни у Србији" и да је исто тако очигледно да то није решење.

Милановић је рекао да ће Хрватска слати избеглице према Словенији и да ће људи и даље пролазити кроз Хрватску док се проблем не реши у Грчкој и Турској.

Одбацио је изјаву словеначке министарке унутрашњих послова да Хрватска не комуницира са Словенијом те да се не придржава правила ЕУ, истакваши да се данас чуо са словеначким премијером два, а јуче пет пута.

Милановић је поновио да је Словенија организована држава и да је између две држава све раније договорено.

"Ја сам рекао првог дана ове ситуације и поновићу, Хрватска неће бити хот-спот, дакле спонтано или договором неких трећих задржавати већи број људи од броја који можемо примити", рекао је хрватски премијер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се