Кривична пријава против тројице српских држављана за ратни злочин

Хрватска полиција поднела је кривичну пријаву против тројице држављана Србије због сумње да су починили ратни злочин против цивила и ратних заробљеника на подручју Личког Осика и Широке Куле од августа до октобра 1991.

Пријава је поднета ријечком тужилаштву против 67-годишњака, 51-годишњака и 49-годишњака, а сумњиче се за убиство 17 цивила и једног припадника хрватске војске, преноси Бета.

У саопштењу личко-сењске полиције наводи се да се првоосумњичени и другоосумњичени сумњиче да су од 21. августа до 21. октобра 1991. године на подручју Личког Осика и Широке Куле, као команданти српских паравојних једница тзв. Територијалне одбране Теслинград, наређивали одвођење и затварање цивила у подрумске просторије друштвеног дома у Личком Осику.

Цивили су тамо психички и физички злостављани, а 13. октобра и убијени ватреним оружјем. Њихова тела су бачена у јаме на подручју места Љубово.

Треће осумњичени се сумњичи да као заповедник тзв. Јединице за посебне намене, Одељења милиције Теслинград, није спречио затварање и убијање цивилног становништва.

Они су пријављени и да су у неутвђеном периоду од од краја септембра до средине октобра пропустили да спрече убиство заробљеног припадника хрватске војске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се