Читај ми!

Ерјавец: Словенија подржава чланство Косова у Унеску

Министар спољних послова Словеније Карл Ерјавец рекао је да Словенија подржава чланство Косова у Унеску и да не разуме противљење Србије том чланству.

Карл Ерјавец је, одговарајући на питање члана опозиционе Уједињене левице Матеја Ташнера Ватовеца о ставу Словеније о питању чланства Косова у Унеску, рекао да Словенија подржава чланство Косова у тој организацији, преноси Танјуг.

Министар Ерјавец истиче да не разуме противљење Србије том чланству и додаје да је питање културног наслеђа једно од главних питања на Косову.

Ерјавец је, у обраћању члановима Одбора на друге теме, рекао да би Словенија требало да затвори своје границе уколико Аустрија то учини због избегличке кризе.

Затварање границе је његова лична опција, а не званични став државе, истиче Ерјавец и додаје да не може да замисли да Словенија на својој територији има 150.000 избеглица, попут Србије, на пример, пренела је агенција СТА.

"Мислим да не постоји друго решење. Ако Аустрија пооштри контролу на својој граници, Мађарска ће своје границе затворити, а онда Словенија мора да учини исто што и Аустрија", рекао је словеначки министар.

Напоменуо је да тренутна ситуација не наговештава да би Немачка могла да затвори своје границе услед прилива избеглица, што би подстакло Аустрију да предузме сличну меру.

Са члановима Одбора Ерјавец је разговарао и о павиљону Словеније на Светској изложби у Милану и другим међународним темама, укључујући признавање Палестине.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се