Обилне падавине у Далмацији, поплављен Пељешац

У већем делу Далмације пале су обилне кише, а најгоре је било на полуострву Пељешац, где је дошло до поплава и бујица на путевима. Блато и муљ стварају велике проблеме мештанима, а вода продире у њихове куће, пише хрватски портал Индекс.

Како је јавио РТЛ, на подручју Хвара нестао је 61-годишњи мушкарац. Пронађен је само његов брод, а страхује се да је страдао у невремену које је погодило југ земље, преноси Танјуг.

Мештани страхују од нове кише која је најављена, па моле све надлежне институције да изађу на терен и одмах почну са санацијом.

Одрони који се спуштају с врха брда и пролазе кроз насеље Трстеник и сливају се у море.

Једна од најлепших плажа је уништена и на њој се створио огроман насип којег су назвали ‘Црни Рат’, пише ДуЛист.

Штета се оквирно процењује на најмање 100.000 куна. Након синоћњег невремена, велики одрон блокирао је и онемогућио за саобраћај државни пут Стон-Оребић, код Табора.

Подаци хидрометеоролошког завода показују да је у последњих 24 сата највише кише пало на сплитском аеродрому Ресник, чак 130 милимеара.

У Сплиту (Марјан) је измерено 102,8 литара кише, а у Шибенику 105,3 литара кише по квадратноме метру.

Пре тачно седам дана, јака киша која је пала на подруцју Трстеника на Пељешцу проузроковала је бујицу блата, стабала и камења.

Блато и вода затрпали су улице, причинивши материјалну штету на бројним кућама и аутомобилима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво