Читај ми!

Хрватске десничарске странке формирале коалицију "Спремни"

Председници хрватских десничарских и конзервативних странака Хрватске странке права (ХСП), Хрватске конзервативне странке (ХКС) и Обитељске странке Даниел Срб, Ружа Томашић и Мате Кнезовић потписали су споразум по којем ће те странке на предстојеће парламентарне изборе изаћи у коалицији под називом "Спремни".

Даниел Срб је за агенцију Хина након потписивања споразума изјавио да је циљ коалиције заштита хрватских националних интереса и да она бирачима гарантује заштиту од распродаје националног богатства, пренео је Танјуг.

"Ми ћемо и као странка и као савез подржавати оне политичке програме у којима неће бити великосрпске идеологије и Самосталне демократске српске странке (СДСС), у којима неће бити попуштања њиховим стратешким интересима у Хрватској", истакао је председник ХСП-а.

Он је потврдио да то значи да влада у којој би учествовао СДСС не би могла да рачуна на подршку коалиције "Спремни".

Ружа Томашић је нагласила да коалиција "Спремни" бирачима "не нуди само промене, као друге странке, него стварне промене за добробит Хрватске".

Томашић истиче да је постизборна сарадња могућа само са онима који деле програм коалиције и такође одбацује било какву могућност подршке влади у којој би учествовао СДСС.

"После избора ћемо да видимо шта ће се догодити. Ако буде само подела плена међу људима који су годинама у политици, у којој су обезбедили себе и своје потомке, онда ми ту немамо шта да тражимо. Са СДСС-ом нећемо. Ишла бих са неком српском странком да су јој чланови хрватски бранитељи, они који су се борили за Хрватску, а не видим себе са људима који су ишли против Хрватске", поручила је Томашић.

Иако признаје да име коалиције асоцира на усташки поздрав "За дом, спремни", Томашић истиче да коалиција "нема везе са тим".

Кнезовић је истакао да странке коалиције "Спремни" деле исти поглед на свет.

"По томе се разликујемо од других странака које излазе на изборе. То укључује и борбу против наметања родне идеологије која разара хрватско друштво и хрватску породицу", рекао је Кнезовић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво