Читај ми!

Подгорица, опозиција трећи дан испред Скупштине

Протест Демократског фронта одржан је и трећи дан на платоу испред Скупштине Црне Горе. Како су нагласили из тог политичког савеза, на улици остају до испуњења својих захтева - оставке садашње и формирања прелазне Владе која би организовала, како кажу, слободне и фер изборе.

Трећег дана окупљања пред Скупштином, поновљени су захтеви за слободним изборима, а до тада се, како кажу, неће разилазити. Позвали су и премијера Мила Ђукановића да поднесе оставку.

Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић вечерас је истакао да су демонстранти спремни да остану на улици "до Ђурђевдана ако треба".

Коментаришући позив шефа парламента Ранка Кривокапића, да се врате у Скупштину, функционер ДФ-а Бранко Радуловић је рекао и да ће се Кривокапић, када се одлучи о позиву за НАТО, придружити протестима, преносе црногорски медији.

Функционер ДФ-а Предраг Булатовић Кривокапића позива да напусти Владу. "Ми смо Кривокапића већ позвали да напусти Владу", рекао је Булатовић.  

Организатори протеста позвали су полицију да уклони ограде и оклопна возила са улице те да смање број полицајаца на улицама. Булатовић истиче да пад Владе зависи од Ђукановића.

"Позивам га да поднесе оставку, да зауставу ескалацију политичке кризе и политичког сукобљавања. Он је тај који захтевима ДФ-а може да удовољи својом оставком", поручио је Булатовић.

Каже да су се приче да ће протести бити насилни и рушилачки показали као лоша кампања. "Сва кампања да ће овде да се деси неко чудо против мира и стабилности Црне Горе су пале у воду", рекао је Булатовић.

Активисти ДФ-а данас су организовали шаховски турнир под називом "матирајмо краља".

Јутрос је, на Фејсбук страници "Слобода тражи људе", објављен позив организатора протеста, упућен дијаспори, у коме моле за финансијску помоћ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара