Читај ми!

Линта: Милановић нервозан јер Србији расте углед

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта поздравио је изјаву премијера Србије Александра Вучића који је, одговарајући хрватском премијеру Зорану Милановићу, рекао да је Србија увек спремна на разговоре због регионалне стабилности и пријатељских односа међу народима и државама

Миодраг Линта сматра да Милановић све више показује нетрпељивост јер, како је навео, мисли да је Хрватска "тобоже више вредна од Србије" и да му није потребан никакав разговор, саопштено је из Коалиције удружења избеглица, преноси Танјуг.

"Очигледно је да Милановић одбија истински дијалог са Србијом јер не жели добре односе између две државе на основама међусобног поштовања и равноправности", рекао је Линта.

Председник Коалиције удружења избеглица најоштрије је осудио изјаву хрватског премијера који је рекао да "не зна" ко је Томислав Николић и који посао обавља.

"Јадно је да се Зоран Милановић спушта на такав ниво да вређа председника српске државе. То показује да у Хрватској све више влада нервоза због чињенице да Србији, због економских реформи и односа према избеглицама, расте углед у међународној заједници", рекао је Линта.

Он каже да је чудно што хрватска председница Колинда Грабар Китаровић условљава састанак са представницима власти у Србији уколико званични Београд направи помак у решавању неких отворених питања, као што је питање несталих.

Линта истиче да Грабар Китаровић веома добро зна да је Хрватска постала члан Европске уније, а да није решила бројна отворена питања између две државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара