Читај ми!

"Решавање отворених питања, па састанак са властима Србије"

До састанка хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић са представницима власти Србије може доћи уколико Београд направи помак у решавању неких отворених питања, саопштено је из кабинета председнице Хрватске.

Одговор из кабинета хрватске председнице, како је пренео портал Индекс, уследио је на питање тог медија да ли је истина да је Колинда Грабар Китаровић договорила састанак с предедником Србије Томиславом Николићем, а на којем би се разговарало о кризи с избеглицама, преноси Танјуг.

Овај портал, наиме, тврди да су српски медији, позивајући се на изворе блиске председнику Николићу објавили да је договорен састанак председника Хрватске и Србије и то "у што краћем року, како би се на највишем нивоу смириле страсти након кризе коју је изазвао Загреб блокадом границе".

Кабинет Колинде Грабар Китаровић, наводи портал, тврди да то није истина.

"Саопштење Кабинета председника Србије њихово је виђење садржаја разговора. Председница и даље чврсто стоји на позицији да Хрватска мора озбиљније надзирати државну границу како би се контролисао улазак преко граничних прелаза, а спречили илегални уласци миграната", наводи се у сапштењу достављеном Индексу.

У ранијем саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника Србије не помиње се било какав договор о састанку Грабар Китаровић и Николића у што краћем року.

У званичном сапштењу се наводи само да је Николић у Њујорку разговарао са хрватском колегиницом о, како је наведено, кризи у односима између две земље, коју је изазвала Влада Републике Хрватске.

Они су, додаје се, заједнички закључили да то није пут за стварање потребне атмосфере за сарадњу у региону и да ће се трудити да односи између Србије и Хрватске што пре поново крену узлазном путањом, истакнуто је у том саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се