Читај ми!

У Ђевђелији регистровано 2.500 нових избеглица

У протекла 24 часа укупно 2.515 избеглица са Блиског истока, које су из Грчке ушле у Македонију код Ђевђелије, добило је потврду о намери да затраже азил.

Та потврда даје им право легалног боравка од три дана, за које време или треба да затраже азил или да напусте Македонију, саопштило је македонско Министарство унутрашњих послова, преноси Бета.

Највећи број избеглица су мушкарци, њих 1.554, а међу избеглицама је двоструко више деце него жена. Пријављено је 370 деце са родитељима и још 245 деце која путују без родитеља, преносе медији у Скопљу.

Као и претходних дана и даље је највећи број избеглица из Сирије, док су на другом и трећем месту по бројности држављани Авганистана и Ирака.

Од 19. јуна, када су у Македонији ступиле на снагу промене Закона о азилу којима је омогућено да избеглице добијају потврде о намери да затраже азил, што им је дало право и да користе превоз, такве потврде је добило 102.753 избеглица.

Међу њима је и 3.444 деце која су на избеглички пут пошла без родитеља, као и 17.336 деце која путују са родитељима.

У истом периоду, свега 50 избеглица је и затражило азил у Македонији, док су остали наставили преко Србије пут према развијеним земљама ЕУ где намеравају да затраже азил.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се