Читај ми!

Готовина: Хрватска не треба да затвара границе

Пензионисани генерал и бивши хашки оптуженик који је касније ослобођен оптужбе Анте Готовина сматра да Хрватска не би требало да затвара границе због избегличког таласа.

Анте Готовина је рекао да не зна и да му није битан број избеглица који је стигао у Хрватску, али да границе не смеју бити затворене, преноси Танјуг.

Готовина је, како наводе хрватски медији, присуствовао седници Савета за националну безбедност, коју је сазвала хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, и онима који заговарају мађарски модел решавања избегличке кризе поручио да се граница не може затворити.

"Како затворити? Треба приступити проблему организовано и то се ради. Треба бити корак испред, макар покушати, а то се ради", рекао је Готовина, похваливши практично потезе владе у решавању избегличке кризе.

У међувремену, Грабар Китаровић је одлучила да за повереника мигрантске кризе именује Андрију Хебранга.

Хебранг ће, како је саопштено из кабинета председнице, оформити радну групу у којој ће бити људи који имају искуство с кризним ситуацијама из деведесетих, пренела је Хина.

Агенција незванично сазнаје да су у радној групи Ивица Костовић, Јуре Радић и Мате Гранић.

Како је Хини речено из кабинета председнице, "видљиво је да на терену ситуација измиче контроли", а Китаровићева управо кроз повереника и његову радну групу жели да помогне у њеном решавању.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара