Читај ми!

Словенија покушала да врати 14 избеглица у Мађарску

Мађарска погранична полиција одбила је да прихвати 14 сиријских избеглица које су недалеко од њене границе откривени у Словенији, уз аргументацију да нема доказа да су у Словенију ушли с мађарске територије.

Преговори о пребацивању избеглица у Мађарску вођени су око један сат на словеначко-мађарском граничном прелазу Долга Вас. Завршени су неуспешно па је словеначка полиција 14 мушкараца из Сирије, старих од 23 до 40 година, вратила у центар за привремени смештај странаца у Постојни, преноси Танјуг.

Избеглице у Словенији нису затражиле азил ни међународну заштиту, али сами нису хтели да буду враћени у Мађарску, јер желе преко Аустрије да дођу до Немачке, што је тренутно немогуће.

Против њиховог изручења Мађарима реаговала су и невладина удружења у Словенији, тврдећи да влада недовољно чини за избеглице и мигранте и да не би требало да поступа као земља преко које избеглице само пролазе, већ да их поступно интегрише у друштво.

Словеначка полиција групу је открила прошле седмице на североистоку земље код места Пинце близу Лендаве, уз границу с Мађарском, док су пешице ходали локалним путем. Утврђено је да су границу прешли илегално.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара