Читај ми!

Анкете: Тесно вођство Сиризе испред Нове демократије

Грчка левичарска партија Сириза, уочи превремених избора 20. септембра, води за само 0,5 процентних поена испред Нове демократије, указује управо објављено истраживање јавног мњења.

Странка бившег грчког премијера Алексиса Ципраса би, према анкети агенције Пулс за грчку телевизију Акција24, освојила 26,5 одсто гласова, а Нова демократија 26 одсто, јавља Ројтерс, преноси Танјуг.

Ципрас је ушао у ову изборну кампању као "главни играч", али више истраживања јавног мњења објављених последњих дана указују да је његова Сириза сада практично "раме уз раме" са конзервативном Новом демократијом Вангелиса Меимаракиса.

Лидер Сиризе је поднео оставку на премијерску функцију крајем августа, само седам месеци по отпочињању цетворогодишњег мандата, као одговор на побуну крајње левих посланика његове странке, надајући се да ће тако ојачати своју политичку позицију.

Сада, међутим, изгледа да ће изборни резултат бити неочекивано тесан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара