Додик: СНСД спреман да преузме одговорност у власти БиХ

Председник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик, рекао је да је та странка спремна да преузме одговорност и уђе у власт на нивоу БиХ, али не по сваку цену и под било каквим условима.

Сви који преговарају о новим коалицијама у Сарајеву треба да знају да у евентуалној сарадњи са СНСД-ом добијају снажног браниоца интереса Српске, истакао је Додик у изјави за РТРС и додао да у власти на нивоу БиХ тренутно постоји огромна празнина коју попуњавају они који раде против интереса Републике Српске, пренео је Танјуг.

Додик је рекао да ће онај коме је стало да најављени референдум у Српској о правосуђу БиХ не буде одржан, морати да понуди решење кроз реформе, а прилику за то добиће 10. септембра у Бриселу на новој рунди разговора о структуралном дијалогу.

"Не буде ли јасно постављених циљева у вези са четири услова Републике Српске, референдум ће бити одржан", поновио је Додик.

Навео је да Српска очекује независност Суда и Тужилаштва БиХ, процесуирање починилаца ратних злочина, промену Кривичног закона и да Суд БиХ не може у процесима ретроактивно да примењује закон.

Коментаришући прекомпозицију власти у Савету министара БиХ, Додик је рекао да СНСД, чији је председник, има принципијелан однос и да нигде не жури.

"Мислим да није реч о прекомпозицији, нити има потребе. Нама је потребно да се види сва издајничка политика СДС-а и за то треба још мало времена. Ми ћемо, када уђемо, бити сасвим јасно позиционирани и нећемо бити љубимци Бакира Изетбеговића као што су они, већ ћемо бити они који без оклевања бране интересе Републике Српске", рекао је Додик.

Истиче да је то оно што мотивише за било какав улазак у власт на нивоу БиХ и да ће, када дође до тога, то бити главни принцип.

"Немамо никакве конкретне разговоре, али је евидентно чим се прича о томе да заједничке институције не функционишу, да не показују ништа, осим да лече сујету Бакира Изетбеговића, СДС-а, Младена Босића и других", рекао је Додик.

Он истиче како се на крају од свега тога не добија ништа, осим велике приче о реформама, бољем животу, а очигледно да је то немогуће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара