Читај ми!

Орбан: Ограда на мађарско-српској граници до 31. августа

Мађарски премијер Виктор Орбан најавио је да ће 175 километара дугачка ограда на мађарско-српској граници, која има за циљ спречавање великог прилива миграната, бити довршена до 31. августа.

Виктор Орбан је додао како искуства показују да такав начин затварања границе резултује смањењем броја илегалних прелазака границе за око 85 одсто, пренела је мађарска агенција МТИ.

Мађарски премијер је у говору на универзитету Балвањош у централној Румунији истакао како очекује да ће изградња ограде на граници са Србијом "донети велика побољшања", преноси Танјуг.

Мађарска влада је одобрила технички дизајн и одабрала мешавину различитих технолошких решења за изградњу ограде, рекао је мађарски премијер.

Орбан је, коментаришући велики прилив миграната у Европу, рекао да су европске вредности, животни стил грађана Европе, опстанак нација и Европе у целини данас у опасности, додајвши да "права претња не долази из ратних зона, него из дубина Африке".

"Данас није питање у каквој Европи ми Мађари желимо да живимо, већ да ли ће оно што називамо Европом више уопште постојати", истакао је Орбан.
"Наш одговор је јасан: ми желимо да Европа остане европска", истакао је мађарски премијер.

Орбан је додао да је модерна миграција резултат политичких догађаја и да будућност не представља "такмичење у гледању у даљину, већ у упознавању са прошлошћу".

"Они који боље разумеју прошлост и који су храбрији и брже извлаче закључке из прошлости ће бити они који ће из свега овог изаћи као победници", истиче Орбан.

Од почетка године више од 90.000 миграната и избеглица је ушло у Мађарску, која гради ограду на граници са Србијом како би спречила њихов прилив. Тиме је практично затворено питање Суторине, који је део јавности у БиХ сматрао спорним.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара