Читај ми!

Крвави избори у Ахметијевој партији

Председник Демократске уније за интеграцију у Куманову Бајрам Лимани, осумњичен да је учествовао у јучерашњем оружаном инциденту у коме је убијен Џемаил Реџепи бивши “командант Шћипоња”, предао се полицији, објавили су македонски медији. Убиство у Куманову обрачун бившег и садашњег руководства ДУИ.

Медији на албанском језику су оценили да је оружани инцидент у Куманову био "обрачун између бившег и садашњег руководства ДУИ" у том граду пошто је Реџепи био кандидат за председника кумановског огранка ДУИ, преноси Бета.

Осумњичени Бајрам Лимани је у телефонском разговору за телевизију на албанском језику Алсат-М пре него што се предао полицији рекао да "жали због убиства али да је пиштољ употребљен у самоодбрани", као и да су он и његове колеге били нападнути и да су деловали у самоодбрани.

Позивајући се на информације из полиције, македонски медији наводе да је у оружаном инциденту у Куманову јуче око 16 часова учествовало осам лица, као и да је цео догађај снимљен безбедносним камерама.

Џемаил Реџепи је убијен док је седео у кафе-бару у кумановском насељу Бедиње. Теже је рањен Шефки Реџепи док је лакше повређен Гани Демири који су седели заједно са њим.

Демократска унија за интеграцију, чији је лидер Али Ахмети коалициони партнер у Влади ВМРО ДПМНЕ, позвала је синоћ надлежне органе да до краја рашчисте оружани инцидент у коме је убијен Џемаил Реџепи.

Избори за председника локалног одбора ДУИ блокирани су већ месецима због озбиљних несугласица унутар партије. Џемаир Реџепи је словио за најозбиљнијег кандидата за место председника ДУИ у Куманову.

Џемаир Реџепи је био један од локалних команданата ОНА у кумановским селима Никуштак и Малино током сукоба 2001. године. Суком између албанских побуњеника и македонских снага безбедности окончан је у августу 2001. године, потписивањем Охридског споразуму. 

Током седам месеци борби, углавном у околини Куманова и Тетова, погинуло је око 200 људи, док је број расељених у једном тренутку достигао 100.000.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара