Читај ми!

Варуфакис: Гласао сам ради јединства Сиризе

Бивши грчки министар финансија Јанис Варуфакис каже да је за други пакет реформи у парламенту гласао зато што му је стало до јединства Сиризе и јер жели да подржи премијера и новог министра финансија.

Јанис Варуфакис је у интервјуу објављеном на вебсајту Прес проџект рекао да је његов циљ одржавање јединства Сиризе и подршка Алексису Ципрасу и министру финансија Еуклиду Цакалотосу, упркос суштинском неслагању са акцијама после меморандума, преноси Танјуг.

Бивши министар финансија је, међутим, изразио уверење да његов глас неће помоћи влади у остваривању заједничких интереса, а то је зато што је споразум постигнут на самиту еврозоне предодређен да пропадне.

Варуфакис објашњава да је рано јутрос гласао за други пакет реформи да би помогао својој партији да добије на времену како би могла да испланира како ће се даље супротстављати ауторитаризму и узрокованом продубљивању кризе.

Бивши министар финансија је прошле недеље гласао против првог сета оштрих мера, али је јутрос после жустре вишечасовне расправе и Ципрасовог ватреног говора у парламенту гласао за нове реформе.

Грчки парламент је рано јутрос усвојио предлог закона о другом сету реформи које су нужне да би се покренули преговори о трећем пакету међународне помоћи Атини, а гласање је изнело на видело дубоке поделе у владајућој Сиризи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво