Читај ми!

Ведрана Рудан: "Олујом" Хрватска очишћена од Срба

Хрватска списатељица Ведрана Рудан сматра да је акцијом "Олуја" 1995. године неколико хиљада хрватских војника протерало из Хрватске 200.000 или 300.000 Срба, чиме је "Хрватска очишћена од Срба".

"Не знам службену дефиницију 'Олује', али знам шта је 'Олуја'. Неколико хиљада хрватских војника потерало је из Хрватске 200.000 или 300.000 Срба. Као да је број битан. Краће, 'Олујом' смо 'ми' Хрватску очистили од Срба. Они који нису на време кренули путем који им је означио Милошевић у договору са Туђманом – све су благословили Амери – остали су без главе или били бачени у бунар. Запаљене су и српске куће. Колико их је спаљено? Ма, кога брига", наводи Руданова на свом сајту, преноси Танјуг.

У свом препознатљивом стилу, она за "Олују" каже да је "у суштини само организована дератизација Хрватске".

"Сви то знамо па ипак је 'ми' славимо као нешто из чега се родила Хрватска. Боже, колико би нам свима било боље да се никад није родило чудовиште које се данас зове Хрватска", пише, између осталог, Руданова.

Хрватска списатељица пише како ће, 20 година након "Олује", превише сиромашни грађани платити славље једног од највећих хрватских пораза – "'ослобађање' Лијепе Наше, која никад није била и никад неће бити ни лијепа ни наша".

"Хрватска је терен у шапама неколицине криминалаца. Кад кажем криминалци, мислим на власнике банака који су побили неколико стотина хиљада грађана Хрватске", наводи Руданова.

Додаје да Хрвате, осим власника банака, "од живота ослобађају тајкуни" који су пре "Олује" били, како она то каже, "југославенски шљам".

"'Најхрабрији' хрватски генерали били су и остали ратни злочинци", сматра списатељица.

"Осим што имамо генерале убице, Лијепа Наша има криминалце и других профила. Имамо трговце фудбалерима који излазак из истражног затвора плаћају милионима евра. Имамо градоначелника Загреба који се понаша као да му је Загреб поклонио ћаћа док је из себе истискао последњи хроптај у херцеговачкој потлеушици. Имамо уваженог председника суда који јавно изјављује да свом угледном пријатељу, благо речено, сумњивом криминалцу, не би судио", пише Ведрана Рудан.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара