Читај ми!

Лукач: Нападачи на Вучића недоступни МУП-у РС

Идентификоване особе које се доводе у везу са нападом на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима 11. јула недоступне су МУП-у Српске, јер се углавном налазе на територији Федерације БиХ, изјавио је министар Драган Лукач.

Драган Лукач је рекао да очекује да ће те особе бити приведене и да ће им бити одређен притвор и друге мере и радње које би довеле до расветљавања овог догађаја, преноси РТРС.

Због истраге која је у току, Лукач није желео да каже о колико особа је реч.

Истакао је да Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) није обавестила МУП Републике Српске о јучерашњем хапшењу три особе које се доводе у везу са нападом на Вучића, а чије фотографије је полиција Српске раније објавила, пренео је Танјуг.

"Добили смо информације тек када су ова лица саслушана и пуштена. Не бих коментарисао шта су добили од информација приликом вишечасовног саслушања, као и због чега су пуштени, јер је то у надлежности оних који су тај посао обавили, а и немам увид у све што је урађено", рекао је Лукач.

Истакао је да већ има довољно снимака и идентификованих лица која могу бити приведена.

"Да би се видело ко је од њих на саслушању ради узимања информација, да ли остали треба да буду ухапшени и процесуирани због покушаја убиства Александра Вучића, као и због осталих кривичних дела, као што су подстрекивање на убиство, изазивање опште опасности, као и верске и националне нетрпељивости и мржње, треба да буде обрађено доста лица и све то иде успорено", навео је Лукач.

Министар је поновио да напад на српског премијера није стихијски или резултат "некаквих навијачких хирова", већ да је организован, што се може препознати и доказати.

СИПА је, наиме, јуче привела Алмира Мердића, Елведина Химзића и Мују Диздаревића из Тешња, а након вишечасовног испитивања они су пуштени на слободу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара