Читај ми!

Линта: Провокативна изјава Карамарка

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта oцењује као провокативну изјаву председника ХДЗ-а Томислава Карамарка да је на Хрватску извршена агресија координисана из Србије и са Србијом у циљу стварања велике Србије.

У саопштењу Коалиције удружења избеглица наведено је да је истина да је режим Фрање Туђмана у циљу стварања етнички чисте Хрватске државе извршио агресију на Југославију и на српски народ у Хрватској избацујући га насилно из Устава и протјерујући га из његових кућа и станова, преноси Танјуг.

Миодраг Линта је подсетио да је бивши генерални секретар УН Бутрос Бутрос Гали у свом извештају Савету Безбедности у мају 1993. године изјавио да је Хрватска са подручја под својом контролом то јест изван граница тадашње Републике Српске Крајине протерала 251.000 Срба.

Од средине 1993. до 1995, закључно с Олујом, Хрватска је протерала још најмање 250.000 Срба што износи преко пола милиона протераних Срба.

Линта је одбацио као "циничну и безобразну изјаву" Томислава Карамарка да жели најбоље односе са Србијом под условом да се иста суочи са чињеницама из историје и одбаци митове.

"Нажалост, изјаве Томисава Карамарка показују да хрватско друштво није спремно да осуди Туђманов злочиначки пројекат стварања етнички чисте хрватске државе, који је реализован кроз масовно протеривање и убиства Срба по хрватским градовима, током и после хрватских војних акција", навео је Линта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се