Читај ми!

Пожар код Требиња активан, али под контролом

Ватрена стихија која је захватила подручје Требињских шума и Требињских брда и даље је активна, али је ситуација на терену тренутно под контролом, рекао је Весељко Елез, директор Републичке управе Цивилне заштите.

Весељко Елез рекао је да нема угрожених насеља и објеката, а од раних јутарњих часова хеликоптер Оружаних снага БиХ патролира по крају Требињских брда, jaвља Танјуг.

На терену је 50 људи - ватрогасци, припадници Оружаних снага БиХ, радници Центра за газдовање кршом, део јединице Цивилне заштите "Хидроелектрана на Требишњици", који одмах након дејства хеликоптера учествује у гашењу пожара на терену.

Елез подсећа да је синоћ од 20.00 до 21.00 часова три пута дејствовао хеликоптер Оружаних снага БиХ по рејону села Луг.

Око 18.00 часова дошла је помоћ из Херцег Новог - осам ватрогасаца и једна цистерна који су ангажовали на гашењу пожара.

Према Елезовим речима, на подручју општине Гацко и даље је активан пожар на потезу село Добрељи - село Данићи.

"Пожар је на неприступачном терену. Нема опасности за насеља. Ватрогасци прате ситуацију", рекао је Елез.

Додаје да је. према подацима којима располаже Цивилна заштита, на подручју Бањалуке Ватрогасна бригада имала пет мањих интервенција, од којих два пожара на ниском растињу у местима Метлари и Рекавице, а да су остале три интервенције биле гашење запаљеног смећа и шупе.

На подручју општине Прњавор, на локалитету Брдо Љубић, место Чавка, јуче се запалила шума и ниско растиње, а пожар је угашен у 17.40 часова.

У гашењу је учестовало шест ватрогасаца са једним ватрогасним возилом и девет радника шумарије. Није било повређених лица.

Ватрогасци су ноћас интервенисали у месту Бјелогорци на подручју општине Пале и успешно угасили пожар на помоћним објекатима на којима је причињена већа материјална штета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се