Читај ми!

Предао се Саћировић – "најтраженији" убица у Аустрији

Један од најтраженијих убица Аустрије Мирсад Саћировић (53), који је пре шест година испред бечког клуба "Вива" убио припадника обезбеђења, предао се полицији у Бечу.

Мирсад Саћировић се водио као "најтраженији" на сајту Министарства унутрашњих послова Аустрије због убиства почињеног априла 2009. године, преноси Танјуг.

Након шест година бекства одлучио је да се преда и одговара за убиство једног припадника обезбеђења, као и рањавање власника клуба "Вива".

Према ранијим спекулацијама медија, радило се о нарученом убиству, у вези са рекетирањем.

Саћировић је 19. априла 2009. године најпре шетао испред клуба, да би око 1.30 часова извукао пиштољ и испалио шест хитаца.

Припадник обезбеђења Далибора С. (29) погођен је са четири метака, а два су тешко ранила власника клуба.

Такође, убица је испалио хице и на једног сведока којег је, срећом, промашио, али га је потом ударио, предао оружје једном саучеснику и побегао.

Снимци камера за надзор објекта су брзо откриле идентитет убице, међутим он је успео да се отисне у Србију, где је убрзо и лоциран.

Међутим изручење у Аустрију било је немогуће због законских проблема.

Саћировић је преко свог адвоката ступио, пре пар дана, у контакт са државним тужилаштвом у Бечу и договорио добровољну предају.

Саћировић је рођен у Новом Пазару, има српско држављанство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара