Читај ми!

Поворка са сребреничким жртвама кроз Сарајево

На путу из Високог према "вечној кући", кроз Сарајево прошла поворка с посмртним остацима 136 сребреничких жртава, које ће 11. јула бити колективно сахрањене у Меморијалном центру у Поточарима.

Као и ранијих година, пролазећи кроз престоницу, камион с посмртним остацима накратко се зауставио испред зграде Председништва БиХ, где су грађани и представници извршне и законодавне власти одали почаст жртвама злочина из јула ратне 1995. године, преноси Танјуг.

Испраћају колоне присуствовали су чланови Председништва БиХ Бакир Изетбеговић и Драган Човић, потпредседници Федерације БиХ Мелиха Махмутбеговић и Милан Дуновић, премијер Кантона Сарајево Елмедин Конаковић, реису-л-улема Хусеин Кавазовић, америчка амбасадорка Морин Кормак, преноси агенција Фена.

Поворка је из Сарајева наставила пут према Поточарима, а посмтрни остаци идентификованих жртава биће укопани на 20. годишњицу сребреничког злочина.

У Меморијалном центру Поточари код Сребренице до сада је сахрањена 6.241 идентификована особа.

Како се наводи у пресудама Хашког трибунала, у Сребреници су у јулу 1995. године јединице Војске Републике Српске, предвођене Ратком Младићем, убиле око 8.000 Бошњака.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара