Читај ми!

Давутоглу тражи састанак с Вучићем

Премијер Турске Ахмет Давутоглу путује наредног викенда у БиХ како би присуствовао обележавању 20. годишњице масовног злочина над Муслиманима код Сребренице, пренео је у енглеском издању турски дневник "Заман". Давутоглу је затражио да се састане и са Александром Вучићем уколико премијер Србије буде присуствовао комеморацији.

Лист је навео да ће Давутоглу у суботу, 11. јула, присуствовати комеморацији у Меморијалном центру у Поточарима, преноси Бета.

Турски лист наводи да је Давутоглу затражио и да се сретне са српским премијером Александром Вучићем уколико он дође у Поточаре, али да Вучићев долазак за сада није потврђен.

На овогодишњем комеморативном скупу у Поточарима биће укопане жртве с подручја Власенице, Братунца, Сребренице, Зворника и Милића.

Долазак у Сребреницу 11. јула потврдили су високи званичници више европских држава, међу којима и председници Словеније, Црне Горе и Хрватске, а очекује се присуство око 50.000 особа.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво