Читај ми!

Иванић: Предлог резолуције врхунац кризе

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић каже за РТС да се у Савету Безбедности БиХ воде озбиљни преговори у којима још нико не зна шта је крајњи резултат. Предлог резолуције о Сребреници је донео проблеме и тензије, наводи Иванић.

"Ово је сада врхунац једне кризе која није само криза у БиХ него криза поводом БиХ и видљиво је да, шта год да се деси, та резолуција ће имати катастрофалне последице, јер она је потпуно пореметила мирни, коректни период којим се у БиХ једно време ишло", навео је Иванић.

Како је оценио, тај предлог резолуције је донео проблеме народу. Иванић указује на тензије и степен страха за који истиче да није био тако висок као сада.

"Ово се претворило у једно пуко политичко надигравање у коме свака страна жели да изађе као победничка а то ће у условима БиХ бити заиста изузетно тешко", објаснио је Иванић.

Подсетио је да је он пре четири месеца, на прво сазнање да се резолуција спрема, разговарао са амбасадорима и упозоравао их да ће се направити амбијент који никако неће бити добар.

"Нажалост, нико никог овде није хтео да слуша и данас живимо последице тог негативног приступа поводом БиХ", рекао је Иванић.

Када је реч о предстојећој посети Ангеле Меркел, Иванић је поручио да је важно да Немачка настави да буде присутна у БиХ јер је то корисно за грађане.

"Ја се надам да ће та порука доћи јер ако ми не искористимо позицију коју имамо од Немачке, ја заиста не знам ко ће се бавити Босном и Херцеговином, бојим се да је то онда једна дуга криза и не видим ко би нов могао изаћи са било каквом позитивном иницијативом", рекао је Иванић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво