Читај ми!

Грци у Брисел стигли без предлога

Грчки министар финансија Еуклид Цакалотос на састанак у Брисел није донео нове предлоге Грчке за наставак преговора с повериоцима, рекли су извори из ЕУ. Грчка треба да "сместа" састави нов захтев за финансијску помоћ, саопштио председник Еврогрупе Јерун Дајселблум.

Грчки премијер Алексис Ципрас у понедељак је у телефонском разговору с немачком канцеларком Ангелом Меркел изјавио је да ће Атине представити предлоге за обнову преговора с повериоцима већ на састанцима у Бриселу, преноси Бета.

Цакалотос, међутим, на састанку министара финансија еврозоне није донео писмени предлог, уместо тога грчки министар финансија је само усмено обавестио своје клеге о финансијској ситуацији у Грчкој.

Грчка треба да "сместа" састави нов захтев за финансијску помоћ зоне евра, саопштио је председник Еврогрупе Јерун Дајселблум после састанка министара финансија 19 земаља зоне евра.

"Данас нема писма" које би садржало званичан захтев Атине за помоћ, рекао је Дајселблум и додао да "очекују врло брзо нови састанак Еврогрупе да би се то размотрило".

Долазећи на хитан самит земаља еврозоне о Грчкој, председник Европске комисије Жан-Клод Јункер рекао је да решење кризе "зависи од господина Ципраса", премијера Грчке.

"Ја се ради разматрања ситуације увек радо састајем с њим", додао је Јункер.

Ципрас би касније током дана требало да стигне на ванредан самит лидера еврозоне.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво