Почела конференција ОЕБС-а о борби против тероризма

У Бечу је почела дводневна Конференција ОЕБС-а о борби против тероризма, коју су отворили државни секретар у Министарству унутрашњих послова Србије Александар Николић и генерални секретар ОЕБС-а Ламберто Занијер.

У обраћању учесницима Конференције, Александар Николић је указао да време у коме живимо карактерише повећана несигурност, коју изазивају брутално терористичко насиље, екстремизам и радикализација глобалних размера.

Николић је истакао, саопштило је Министарство унутрашњих послова, да полиција не може самостално да одговори на ове изазове, те да је због тога крајње време за јачање партнерства државних органа са цивилним друштвом, верским заједницама и локалном самоуправом, преноси Танјуг.

Према његовим речима, Србија као председавајућа ОЕБС-у чврсто верује у снагу младих људи кад је реч о супротстављању ризицима које доноси терористичка радикализација и регрутовање терориста.

Током дводневног скупа, на којем учествују представници 57 држава чланица ОЕБС-а, дискутоваће се о трендовима и динамици регрутовања такозваних страних бораца, као и методологији супротстављања овој појави у региону ОЕБС-а, посебно што се тиче младих и индивидуалних грађана.

Важност теме потврђују и недавни догађаји у Тунису, Француској и Кувајту, као и оцене Европске уније да је потребно постићи цивилизацијско јединство без обзира на верске разлике у циљу заштите безбедности и слобода грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара