Читај ми!

Идентификовани нападачи у Лазарату

Најмање 21 особа осумњичена за пуцњаву у албанском селу Лазарату, у којој је један полицајац убијен, а двојица специјалаца рањена. Више од 400 припадника безбедносних снага послато у место које зову "краљевство марихуане".

Акција хапшења због пуцњаве на полицију у Лазарату настаљена је касно увече, преноси Танјуг.

Идентификован је 21 осумњичени за оружани напад на полицијске снаге, а увече је у Лазарату било више од 400 припадника специјалних снага РЕНЕА и локалне полиције, јавља агенција АТА.

Полиција је у саопштењу апеловала да се осумњичени предају, као и да грађани и локална власт сарађују са полицијским снагама.

Наоружана група је рано јутрос у селу Лазарат пуцала на полицију, када је један припадник специјалних снага погинуо, а двојица рањена.

Албанско село Лазарат, надомак Ђирокастре, познато је као албанска "фабрика за производњу марихуане".

Лазарет има годишњу производњу од око 900 тона канабиса и "извоз" наркотика у тржишној вредности од 4,5 милијарди евра, што је половина БДП Албаније, објавила је америчка агенција АП.

Узгајање марихуане у селу на југу Албаније је мештанима најважнија привредна делатност.

Акција полиције свега је други покушај албанских власти да од локалних банди преузму контролу над Лазаратом.

Током прошлогодишње операције ухапшено је 15 особа, а уништене су 23 тоне канабиса, око 81.300 стабљика и расада ове биљке. Током претреса су откривене четири лабораторије од којих две за прераду и паковање биљака и две за прераду уља хашиша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се