Читај ми!

Сарадњом против организованог криминала

Савезна криминалистичка служба Аустрије је, поводом завршетка пројекта борбе против организованог криминала на западном Балкану, саопштила да је од октобра 2013. извршено укупно 139 хапшења.

У оквиру пројекта, који је иницирао Беч, а финансирао ЕУ, решено је 40 пљачки и заплењено више тона наркотика и више наоружања, јавља Танјуг.

У оквиру пројекта "Борба против организованог криминала на западном Балкану 2013-2015" у читавој Европи претресено је 176 станова.

Запљењено је 1,1 тона хероина, једна тона марихуане, 165 килограма кокаина, 16 тона киселине потребне за производњу хероина, 80.000 цигарета и 30 оружја.

Поред тога запљењена је имовина у висини од више милиона евра.

На тлу Аустрије спроведено је 47 хапшења, решено је 11 пљачки и десет провала у станове.

"Ови одлични међународно-полицијски успеси могу се постићи само кроз директне контакте на нивоу истражних власти. То је био и циљ пројекта. Само међународна полицијска сарадња може да се суочи са организованим криминалом", оценио је директор Савезне криминалистичке службе Аустрије Франц Ланг.

Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл-Лајтнер захвалила се истражним органима на успеху.

"Организовани криминал не познаје границе. Овај пројекат показује да и полицијски рад не зна за границе", подвукла је Ланг.

Партнери пројекта биле су Мађарска и Словенија, а истраге су спроведене и у Босни и Херцеговини, Данској, Немачкој, Француској, Грчкој, Хрватској, Холандији, Шведској, Швајцарској, Србији, Шпанији, САД, као и на Косову.

Како је саопштено, 14 криминалних структура и група је разоткривено током акција на Балкану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се