Читај ми!

Аустрија, истражују се наводи о прислушкивању преговора о Ирану

Аустријске власти покренуле су истрагу поводом навода о прислушкивању преговора о нуклеарном програму Ирана, потврдила је министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл Лајтнер.

Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл Лајтнер каже да надлежне власти разматрају наводе о прислушкивању преговора о нуклеарном програму Ирана и да је истрага у току, преноси Танјуг.

Додаје, међутим, да више од тога не може да саопшти јавности.

Савезна служба за заштиту уставности истражује и место преговора, луксузни хотел палату "Кобург" у центру Беча.

Руска компанија "Касперски" која се бави ИТ безбедношћу указала је на комплексни рачунарски вирус, уз помоћ којег су нападачи могли да дођу до шкакљивих информација.

Швајцарске власти су, с тим у вези, јер се и у Женеви воде преговори са Ираном, поднеле кривичну пријаву против непознатих лица.

У Женеви су спроведени и претеси станова, током којих је заплењен ИТ материјал, преносе аустријски електронски медији.

У израелској штампи се спекулише да би ова сајбер шпијунажа могла бити дело израелских обавештајних операција.

Званични Израел је одбацио такве спекулације и наглашава да израелске службе немају никакве везе с тим и да је веома битно да на крају преговора са Владом у Техерану постоји добар споразум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се