Читај ми!

Столтенберг жали због жртава бомбардовања

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изразио је саучешће свим породицама које су изгубиле вољене у бомбардовању 1999. и додаo да губитак живота представља трагедију, због чега он дубоко жали.

Јенс Столтенберг је током званичне посете Црној Гори рекао да губитак свих живота 1999. године у НАТО бомбардовању СРЈ представља трагедију и да он заиста дубоко жали због свега што се десило, пишу подгоричке Вијести.

"Овом приликом изражавам саучешће свим породицама и свима онима који су изгубили своје вољене. Сврха и циљ ваздушне операције НАТО-а је био, такође, да се заштите цивили, а то смо и успели", навео је шеф НАТО-а после састанака са премијером Црне Горе Милом Ђукановићем.

Према његовим речима, Алијанса је учинила сваки напор који је био могућ како би спречила губитак невиних живота цивила.

"Нажалост, у конкретном случају нисмо могли да избегнемо страдање цивила. Жалим због тога, искрено. Циљ операције је свакако био да се успостави мир", поручио је Столтенберг.

Столтенберг је навео да ће Црна Гора свим својим достигнућима показати да је завредела чланство у Алијанси, што ће за њу и регион имати посебну вредност.

Генерални секретар НАТО-а се, осим са Ђукановићем, састао и са црногорским председником Филипом Вујановићем и председником Скупштине Ранком Кривокапићем.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се