Читај ми!

Јункер одбио Ципрасов телефонски позив

Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер одбио je телефонски позив грчког премијерa Алексиса Ципраса, након што је Ципрас одбио предлог грчких кредитора, саопштио је вечерас извор близак Европској комисији.

"Могу да потврдим да нам је данас упућен захтев за телефонски позив али се он није догодио", изјавио је неименовани портпарол Комисије, преноси Бета.

Према његовим речима, Јункер и Ципрас ће "сигурно бити у контакту" наредних дана као што су се договорили на састанку у среду у Бриселу.

На том састанку, Јункер је Ципрасу представио списак реформи који кредитори захтевају од Грчке да би добила последњу траншу раније обећаног кредита од 7,2 милијарди евра.

Ципрас је два дана раније предложио грчки списак реформи, који је Немачка одбила да прихвати као "основу" за преговоре о постизању споразума о давању кредита.

По повратку у Атину, Ципрас је пред парламентом одбацио реформе кредитора сматрајући их "апсурдним" али је изразио оптимизам у скорашње постизање споразума.

Касније данас, француски председник Франсоа Оланд, немачка канцеларка Ангела Меркел и Ципрас су разговорали о "унапређењу преговора" које води Грчка са својим повериоцима о измиривању дуга, саопштили су извори блиски француској дипломатији.

Телефонски разговор је одржан уочи сутрашњег састанка лидера Групе седам индустријски најразвијенијих земаља, Г-7, у Немачкој.

"Разговарали су о унапређењу преговора између Грчке и њених кредитора", навели су француски дипломатски извори.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво