Читај ми!

БиХ, безбедносне службе у приправности због могућег новог напада

Министар безбедности БиХ Драган Мектић изјавио је да су безбедносне службе у БиХ добиле дојаву о могућем новом терористичком нападу у тој држави.

"Добили смо одређену информацију од једне партнерске службе из региона да постоје индиције и обавештајни податак о могућности новог терористичког напада у БиХ", рекао је Мектић за бањалучку Алтернативну телевизију (АТВ).

Истакао је да су предузете све безбедносне мере у вези са објектом који је назначен као мета могућег терористичког напада, додавши да су све безбедносне агенције у БиХ озбиљније реаговале на ову информацију, што ће допринети њеном расветљавању, преноси Бета.

Мектић је још навеода је пар дана пре терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику свим безбедносним агенцијама у БиХ прослеђена информција да би се не територији ове земље могао десити такав напад.

Министар безбедности БиХ рекао је да би било неопходно да свака безбедносна агенција у БиХ изврши анализу како су и на који начин поступали са тим безбедносним податком и да ли су предузели мере и радње у спречавању таквог догађаја.

"Надам се да смо из свега тога последњи пут сви извукли поуку. Након терористичког напада у Зворнику видео сам да све безбедносне агенције у БиХ изражавају пуну опредељеност у вези са свим облицима сарадње када је у питању борба против тероризма у БиХ", навео је Мектић.

Терористички напад у Зворнику догодио се 27. априла, када је Нердин Ибрић упао у Полицијску станицу у том граду и убио једног полицајца, а двојицу ранио.

Мектић је још нагласио да све полицијске и безбедносне агенције у БиХ морају бити ослобођене политичког утицаја, а да у оквиру Тужилаштва БиХ мора да буде успостављено посебно одељење које ће се бавити само питањем тероризма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара