Македонија: Опозиција тужила премијера

Македонски Социјал-демократи поднели кривичне пријаве против премијера Николе Груевског и још пет високих функционера владајуће ВМРО-ДПМНЕ због афере прислушкивања, којом је обухваћено око 20.000 грађана Македоније. "Оптужбе СДСМ неозбиљне и смешне", одговорио ВМРО-ДПМНЕ.

После серије конференција за новинаре на којима је лидер СДСМ Зоран Заев објавио дведесетак разговора високих владиних функционера, које је прислушкивала тајна служба, водећа опозициона странка поднела је кривичне пријаве против премијера Груевског и његових најближих сарадника.

Осим премијера, кривичном пријавом су обухваћени шеф тајне службе Саша Мијалков, министарка унутрашњих послова Гордана Јанкуловска, као и још три особе.

"Кривичном пријавом обухваћено је кршење правила и прописа приликом хапшења Љубе Босковског, незаконито рушење објекта Космос и договори за избацивање са посла политичких неистомишљеника", рекао је члан Извршног одбора СДСМ Љупчо Николовски.

Владајућа ВМРО-ДПМНЕ је одмах одговорила да су оптужбе опозиције "неозбиљне и смешне".

"Постало је савршено јасно да се ради о сценарију који су припремили Заев, његови сарадници и страни центри", наводи се у саопштењу ВМРО-ДПМНЕ.

Македонију потреса највећа политичка криза од рата 2001. године, пошто је опозиција објавила да тајна служба прислушкује 20.000 грађана те државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара